Trečiadienį lietuviai „išgimdė“ sunkią pergalę 78:76 prieš Suomijos komandą, kuria A. Sabonis džiaugtis negalėjo, tačiau šešerios iš eilės laimėtos kontrolinės rungtynės LKF vadovą nuteikia optimistiškai.

„Dar niekam nepralaimėjome – tai nėra blogai. Sakysite, varžovai buvo silpni, bet va, prašau, suomiai. Su visais šiais laikais reikia žaisti. O mūsiškiai vieną kartą žaidžia geriau, kitą – blogiau. Stabilumo dar nėra, bet tai normalu, nes ir komandos sudėtis dar neaiški. Kažkam nervai įtempti – tiems, kas jaučia, jog kovoja dėl vietos rinktinėje. Tiems, kurie yra ramūs, vėl savi niuansai. Bet treneris – patyręs, žino, ką daro, ir padarys“, – pasitikėjimą Jonu Kazlausku demonstravo A. Sabonis.

Paklaustas apie Joną Valančiūną, buvęs vidurio puolėjas neslėpė, jog po sezono NBA lygoje pasikeitusi jaunojo aukštaūgio žaidimo maniera jį ne itin žavi.

„Jonas atrodo kažkoks pasunkėjęs, surobotėjęs. Paimt, paduot, atsistumt... Reikia truputį atsipalaiduoti, būti lengvesniam. Mes kalbėjome su juo, kad reikia ir perdavimą atiduoti, ir veidu į krepšį atsisukti, o ne tik laužti per jėgą. Jeigu tik taip darysi, nieko nebus, nes besiginantis žaidėjus juk už tave silpnesnis nėra. O jei dar padvigubina gynybą, išvis bėda. Geriau jau atmesti kamuolį ir dar kartą pabandyti įkirsti“, – patarimus dalino A. Sabonis.

Tuo tarpu apie Lino Kleizos žaidimą LKF prezidentas atsiliepė palankiai. Jo nuomone, puolėjas rungtynėse su suomiais vienintelis išsiskyrė iš pilko Lietuvos rinktinės žaidėjų būrio.

„Nors mūsiškiai nepralaimėjo, bet sužaidė gan silpnai. Gal vienas L. Kleiza, nors ir keista, daugiau parodė. Matėte, kaip jis lindo į vidų, visur. Seniai matyta, kad jis taip tarp kelių varžovų griebtų kamuolį“, – agresyviu rezultatyviausio krepšininko lietuvių gretose žaidimu patenkintas buvo A. Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)