4.7 iš 5 – tokį balą gavo Europos jaunimo iki 20-ies metų paplūdimio tinklinio čempionatas, rugpjūčio 8-11 dienomis vykęs Vilniuje, „Credit24“ arenoje prie Balto tilto. Šis įvertinimas – rekordiškai aukštas tarp visų jaunių ir jaunimo čempionatų. Antras geriausias rezultatas – 4.5 – priklauso prieš dvejus metus Vilniuje organizuotam Europos jaunių iki 18-kos metų paplūdimio tinklinio čempionatui.

CEV atsiųstoje finalo ataskaitoje, organizatorių darbas detaliai analizuojamas dvidešimtyje kategorijų. Beveik visos sritys gavo maksimalų įvertinimą.

Išskiriamas organizatorių, savanorių ir turnyro direkcijos profesionalumas ir svetingumas, dėmesys sportininkams ir delegacijoms. Žavimasi Vilniaus centre įsikūrusiomis aikštelėmis, tačiau pabrėžiama, kad dėl milžiniško žiūrovų susidomėjimo tribūnos privalo būti didesnės.

„Jaunimo turnyruose neįprasta, kad mačus stebėtų tūkstančiai, tačiau Vilniuje visas keturias dienas, per lietuvių dvikovas tribūnos buvo sausakimšos. Žaviuosi lietuvių susidomėjimu paplūdimio tinkliniu ir sirgalių aktyvumu bei akcentuoju būtinybę padidinti vietų skaičių pagrindinėje aikštelėje bent iki dviejų tūkstančių“, - teigia turnyro techninis delegatas, CEV Valdybos komisijos narys, Henrique'as Gomesas.

„Lietuva per dvejus metus sugebėjo tapti svarbia Europos tinklinio šeimos dalimi. Jūsų sportininkų rezultatai ir federacijos darbas teikia vilties, kad artimiausiais metais svarbiausios Europos suaugusiųjų varžybos vyks Lietuvoje“, - rašoma CEV prezidento Andre Meyerio padėkoje.

Primename, kad šią vasarą Vilniuje vykęs Europos jaunimo iki 20-ies metų paplūdimio tinklinio čempionatas buvo didžiausias tinklinio renginys Lietuvos istorijoje. Arenoje varžėsi po 32 geriausias komandas vaikinų ir merginų grupėse iš 28 Europos šalių. Geriausiai iš lietuvių pasirodžiusios Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė liko ketvirtos, o Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis pasidalino 5-ą-8-ą vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją