Tačiau kaunietis vis dar laukia „geresnio pasiūlymo iš komandos, kuri pretenduotų į Eurolygos čempionės titulą“.

Patyręs įžaidėjas praėjusį sezoną žaidė „Barcelona“ klube, tačiau, trenerio Xaviero Pascualio sprendimu, sutartis pratęsta nebuvo.

Jei tikėsime užsienio žiniasklaida, prieš kurį laiką lietuvis atmetė 300 tūkst. JAV dolerių pasiūlymą iš kitos buvusios savo komandos – Tel Avivo „Maccabi“. Š. Jasikevičiumi taip pat domėjosi Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipa, kuriame kitą sezoną rungtyniaus Linas Kleiza, o vyriausiuoju treneriu dirbs Željko Obradovičius.

Eurohoops.net priduria, kad po 4,9 taško ir po 2 rezultatyvius perdavimus praėjusį sezoną Eurolygoje rinkdavęs Š. Jasikevičius, „Žalgiryje“ užimtų ne pagrindinio įžaidėjo vietą.

Į šią poziciją vienas iš pagrindinių kandidatų yra amerikietis Kalinas Lucasas. Praėjusį sezoną 24-erių 185 cm krepšininkas gynė Bandirmos „Banvit“ komandos (Turkija) garbę ir Europos taurės turnyre rinko po 13 taškų bei atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, pats K. Lucasas pirmiausia siekia vietos NBA lygoje ir tik nepavykus persikelti už Atlanto, svarstytų „Žalgirio“ pasiūlymą.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas trečiadienį sporto portalui SportIN.lt teigė, kad LKL čempionai prieš kitą sezoną ieško dar dviejų krepšininkų.

„Mums reikia dar vieno didelio žmogaus, bet negalime skubėti, kol neišsisprendė situacija su broliais Lavrinovičiais. Dar ieškome ir vieno įžaidėjo. Šioje pozicijoje vedame derybas su keliais kandidatais. Tačiau kažko apibrėžto nėra. Aišku tik, kad tai bus užsienietis. Yra kandidatų iš NBA vasaros lygos (P. Motiejūnas joje lankėsi kartu su „Žalgirio“ treneriu Iliasu Zourosu, – SportIN.lt), yra ir kitų kandidatų. Bet tenka konkuruoti ir su kitais klubais“, – tikino „Žalgirio“ direktorius.

Tuo tarpu apie Š. Jasikevičių rugpjūčio pradžioje P.Motiejūnas portalui Basketnews.lt kalbėjo taip: „Šarūnas yra Kauno ir Lietuvos ikona. Norėtume, kad jis sutiktų karjerą pabaigti „Žalgiryje“. Jis žino mūsų galimybes, mes žinome jo, ir būtume labai laimingi, jeigu jis pasektų Arvydo (Sabonio) pavyzdžiu ir karjerą baigtų gimtajame mieste. Durys jam visada atviros“.