Kaip pavyko išsiaiškinti, virvės problema buvo rimtai aptarinėjama net švietimo politikų. Trumpai tariant, šio pratimo atsisakyta dėl to, kad kai kuriems vaikinukams lipimas virve sukelia erekciją, taip pat pasitaikė atvejis, kai staigiai slysdamas virve žemyn, mokinys apsibrozdino.

„Trumpa sportine apranga vilkintis vaikinukas lipo aukštyn, o leidžiantis žemyn nepaskaičiavo jėgų, per greitai slydo ir pažeidė „kai kurias savo strategines vietas“, - DELFI sakė 15 metų kūno kultūros mokytoja dirbanti sportininkė.

Mokytojos žodžiais, minėto vaikinuko mama buvo labai ambicinga, tad „sukėlė didžiulį skandalą iki pat ministerijos lygio ir pasiekė, kad lipimas virve nebebūtų rekomenduojamas kūno kultūros pamokose“.

Pasak pedagogės, apie kryžių uždėtą ant virvės kūno kultūros mokytojai „kalba puse lūpų ir su plačia šypsena“, tik tiek, kad dėl situacijų komiškumo ir intymumo apkalta lipimui virve įvykdyta tyliai.

Neįtiko „tiltelis“ ir „plūgas“

Anksčiau lipimas virve būdavo priskiriamas gimnastikos pratimams. Virvė ir medinė kartis kabodavo visose sporto salėse.

„Dabar virvės ir kartys išlikę mokyklose, kurios daugiau dėmesio skiria turizmui ir alpinizmui. Tačiau daugumoje renovuotų mokyklų jų neliko.

Lipimas virve laikomas vienu iš nesaugių pratimų, kurie nerekomenduotini kūno kultūros pamokose. Paprašyta paminėti kitus, DELFI kalbinta kūno kultūros mokytoja užsiminė apie tai, kad merginoms nerekomenduojama daryti „tiltelio“.

„Matyt, dėl didelės apkrovos stuburui, nenatūralaus išlinkio atgal. Tačiau ir toje pačioje jogoje yra daug atsilenkimų atgal, tik tiek, kad gal jie daromi labiau apšilus, plastiškiau – judesį pirmyn seka judesys atgal“, - komentavo specialistė.

Dar vienas nerekomenduotinas pratimas – vadinamasis „plūgas“, kai gulint ant nugaros kojos keliamos aukšty, pirštų galiukais norint pasiekti žemę virš galvos.

„Tačiau literatūroje šitas pratimas apibūdinamas, kaip vienas geriausių nugaros tempimo pratimų. Taip kad tie patys pratimai yra labai prieštaringai vertinami. Ir ta pačia virve - ypač jie žmonės turistaujantys, eina į kalnus - labai naudinga išmokti lipti“, - sakė DELFI pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)