Kaip rašoma pranešime spaudai, patikrinimas įmonėje atliktas tiriant nepatenkintų vartotojų skundą.

„Patikrinimą atlikę inspektoriai patvirtino, kad vartotojas skundėsi pagrįstai, be to, įmonėje kartojosi ankstesnių patikrinimų metu nustatyti trūkumai. Kebabinės ir maisto produktų sandėlio patalpos, maisto tvarkymui naudojama įranga ir įrankiai nešvarūs, nebuvo tekančio šilto vandens ir rankų plovimo bei dezinfekavimo priemonių. Darbuotoja nepasitikrinusi sveikatos ir neišklausiusi privalomų sveikatos žinių mokymo kursų, dirbo be specialios aprangos“, - komentavo Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patašius.

Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje nevykdoma kenkėjų kontrolė, netinkamai tvarkomos atliekos. Taip pat nustatyta maisto produktų atsekamumo pažeidimų, sandėlyje rasta neženklintų maisto produktų be įsigijimo dokumentų, pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Atsižvelgiant į patikrinimo metu nustatytus pažeidimus, priimtas sprendimas laikinai sustabdyti „Doneridai“ priklausančių užkandinės-kebabinės ir maisto produktų sandėlio veiklą. Patikrinimo metu atrinkti mėsos pusgaminių ir darbinių paviršių plovinių mėginiai išsiųsti į laboratoriją ištirti dėl galimos mikrobinės taršos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)