Trečiadienį būtent jis iš lietuvių praleido daugiausiai laiko aikštėje (31 min.). Nors M. Kalnietis atliko 6 rezultatyvius perdavimus, kartu padarė 5 klaidas bei dar keletą kartų balansavo ties klaidos riba.

Žaidėjo nuomone, dvikovos šeimininkai tinkamai nepasinaudojo savo koziriu puolime – solidžia priekine linija.

„Mes žaidėme vangiai, neįvykdėme pradinių sumanymų, ir tada pasipylė neteisingi sprendimai. Aišku, tai prasidėjo nuo manęs: buvo kvailų atakų, po kurių žaidimas sugriuvo. Nepastatėme vieni kitiems užtvarų, neįvedėme kamuolio į baudos aikštelę. Žaidėme pernelyg paprastą krepšinį“, – svarstė krepšininkas.

Tuo tarpu Suomijos komanda, jo žodžiais, „žaidė žymiai smagiau“.

„Suomijos rinktinė turi tikrai gerų žaidėjų. Gavome velnių nuo trenerio, kad neįvertinome priešininkų. Nors stengėmės, nesusikaupėme taip, kaip reikėjo – matyt, be reikalo“, – sakė M. Kalnietis.

L. Kleiza savęs lyderiu nelaiko

Kitas Lietuvos rinktinės krepšininkas, trečiadienį žaidęs beveik pusvalandį, buvo puolėjas Linas Kleiza.

Po rungtynių jis taip pat kalbėjo apie prastą kamuolio judėjimą varžovų aikštės pusėje.

„Galbūt mes žaidžiame per daug sunkų krepšinį, reikėtų paprasčiau. Mane vienas žmogus dengia ir nepaleidžia visą laiką, o tai sudaro galimybių kitiems. Mes tiesiog to neišnaudojome, kamuolys nepasiekė laisvo žmogaus. Kodėl? Nebuvo gero išsidėstymo. Dažnai žaidėme du prieš du, bet savo galimybių neišnaudojome: perdavimai ėjo į kojas arba per aukštai“, – mačą su suomiais prisiminė L. Kleiza.

Kaip ir treneris Jonas Kazlauskas, puolėjas pabrėžė, jog „Siemens arenoje“ šįkart vyravo kontaktinis, fizine jėga paremtas krepšinis – tokia suomių gynyba taip pat išmušė šeimininkus iš vėžių.

Paklaustas apie savo žaidimą, 17 taškų pelnęs krepšininkas nenorėjo vadinti savęs rinktinės puolimo lyderiu.

„Mano sportinė forma kyla, bet šiandien pramečiau metimų iš dėkingų situacijų. Nemanau, kad aš lyderis – rinktinė labai lygi, skirtingomis dienomis sėkmingai sužaisti gali vis kiti žaidėjai. Reikia tik daugiau pasitikėti savo veiksmais ir vienas kitu“, – dėstė L. Kleiza.

Kitas draugiškas rungtynes Lietuvos komanda žais ketvirtadienį Vilniuje su Rusijos krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)