„Kopdama karjeros laiptais visuomet norėjau, kad į mane būtų žiūrima rimtai, ir atiduodavau darbui šimtą procentų savo energijos. Šitai atsigręžė prieš mane. Kolegė kartą pasakė, kad apie mane buvo kalbama kaip apie žmogų-mašiną, persistengiantį ir stokojantį humoro jausmo.

Šios pastabos buvo šokiruojančios, net skausmingos. Prisiminimai apie tai vis dar yra slegiantys. Tačiau jos atvirumas padėjo man pasikeisti“, - sako S. Canaday.

Tai jai buvo akis atverianti pamoka: pašalinti silpnąsias vietas yra gyvybiškai svarbu karjeroje. Veikiausiai tai pastebėjote ir patys. Prisiminkite tuos profesionalus, kurie netenka paaukštinimų ar praranda didžiules galimybes, net jei atrodo, kad jie daro viską, kad koptų karjeros laiptais. Tačiau nuopelnai nesiskaito. Jie puikiai atrodo ant popieriaus, tačiau sėkmę blokuoja kažkas kita. Ir tai - silpnosios vietos.

Kartais tai apibrėžiu kaip nesusikalbėjimą - kai aplinkiniai žmonės nesuvokia mūsų žodžių ir elgesio taip, kaip mes turėjome omenyje. Mes manome, kad mūsų ramybė ir susitvardymas yra didžiulis privalumas stresinėje darbo aplinkoje. Deja, kolegoms atrodo, kad mes robotiški ir bejausmiai. Mūsų tikslas gali būti atrodyti atvirais ir ryžtingais, tačiau galime pasirodyti žiaurūs ir negailestingi.

Ar mes energingi ir ryžtingi? O gal nerimastingi ir erzinantys? Ar mes metodiški ir sistematiški? O gal nelankstūs ir pernelyg atsargūs? Kartais tarp šių būsenų tėra plonytė riba. Tačiau svarbiau ne mūsų intencijos, o tai, kaip mus mato. Nepaisant mūsų tikslų ir įspūdžio, kurį siekiame padaryti, verslo sėkmę nulemia mūsų reputacija ir vadovų bei kolegų susidaryta nuomonė.

Kodėl atsiranda tos silpnosios vietos? Dažnai nesąmoningas elgesys kyla dėl neteisingai suformuotų įsitikinimų vaikystėje. Jei visuomet buvau giriamas dėl entuziazmo, manysiu, kad sėkmės paslaptis yra kuo daugiau entuziazmo. Mes nebepamatome, kada pozityvi savybė gali imti mums kenkti. Nenuostabu, kad tuomet sutrinkame, kai paaukštinamas mažiau kvalifikuotas kolega. Kitas dalykas: nei vienas nėra apsaugotas nuo silpnųjų vietų. Visi mes jų turime. Tačiau sėkmingi žmonės gali jas atpažinti ir imtis priemonių jas nugalėti.

Pirmiausia jie siekia suvokti savo stipriąsias puses ir silpnybes. Savo elgesyje jie siekia teisingos pasitikėjimo savimi ir kuklumo pusiausvyros. Tuomet jie išmoksta „reputacijos valdymo“ meno kontroliuodami, kaip juos mato kiti. Jie teiraujasi aplinkinių nuomonės siekdami sužinoti, ar apie juos galvoja taip, kaip siekiama. Ir jei ne, tuomet jie imasi iniciatyvos pakeisti savo elgesį.

Jei jaučiate, kad jūsų karjera nei kiek nesistūmėja į priekį, pasinaudokite šiomis strategijomis ir pagerinkite savo profesinę reputaciją. Atpažinkite ir pakoreguokite savo silpnąsias vietas. Tuomet jūsų karjerai atsivers naujos, kvapą gniaužiančios kryptys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)