Kaip rašoma pranešime spaudai, verslininkas išleis satyrinį romaną, pavadinimu „Domertas. Lietuvos verslo legendos“.

Autorius pabrėžia, kad knygoje sąsajos su realiais įvykiais ar žmonėmis yra tik atsitiktinės.

„Dvidešimt metų praleidus versle, savaime kilo potraukis pasidalinti įspūdžiais“, - paklaustas, kodėl nusprendė papasakoti apie verslo pasaulį romane, sakė I. Staškevičius.

Jis patvirtina, kad ryškios veikėjų savybės – išradingumas, atkaklumas ir narsa – yra būtinos, norint sėkmingai laviruoti verslo pasaulyje. Kūrinyje aprašytas įspūdingas etinis ūkis galėtų egzistuoti ir realybėje.

„jeigu Lietuvoje kalbama apie slaptus kalėjimus, tai kodėl gi negalėtų susitverti vienas kitas etinis ūkelis?“

Pagrindinis knygos veikėjas Domertas, regis, ganėtinai vienišas. Paklaustas, ar verslo pasaulyje sunku rasti nuoširdžių draugų, I. Staškevičius atsako: „Deja. Ten pilna nesąžiningų partnerių, korumpuotų politikų ir kitokios bjaurasties.“

Kaip rašoma pranešime spaudai, kyla klausimas, kodėl I. Staškevičius rinkosi sukurti satyros romaną, užuot parašęs sėkmingo verslo vadovėlį.

Autorius šypteli: „Verslo vadovėlių prirašyta daug, o Lietuvos verslo legendų dar neteko aptikti.“

DELFI primena, kad tai jau trečioji verslininko knyga. Pirmoji išėjo 2006-aisiais ir vadinosi „Kelias į bazę“, o antroji - „Maratono laukas“ - pasirodė 2011 m.

Prieš daugiau nei 20 metų „Moksleivio“ žurnalas išspausdino pirmąjį apsakymą „Senelio žiūronai“, o studijų metais verslininkas bendradarbiavo su dienraščiu „Respublika“. 

Mediciną baigęs verslininkas laisvalaikiu ne tik rašo knygas, bet ir mėgsta aktyvų poilsį – bėga maratonus kopia į kalnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)