Specialistų argumentai, kodėl jūsų vaikui reikia gyvūnėlio

Jei manote, kad namuose pakanka chaoso ir be gyvūnų, nieko baisaus – jie nėra būtina laimingos vaikystės sąlyga. Neleidę vaikui auginti Sargio ar Margio, jo netraumuosite, visgi tyrimai rodo, kad naminiai gyvūnai teigiamai veikia vaiko raidą.

Štai privalumai, kuriuos vardija Amerikos vaikų ir paauglių psichiatrijos akademijos specialistai:

- gyvūnai padeda vaikams ugdyti empatiją ir atjautą;

- gyvūnai padeda vaikams ugdyti neverbalinės komunikacijos įgūdžius;

- gyvūnai yra sąsaja su gamta, kurios pažinti kai kurie vaikai neturi galimybių;

- gyvūnai gali būti „slapti draugai“ – vaikai su gyvūnais dažnai kalbasi taip, kaip su minkštais žaislais ar įsivaizduojamais draugais;

- gyvūnai moko vaikus atsakomybės ir pagarbos visoms gyvoms būtybėms.

Ar tikrai vaikai sulaukia tiek naudos iš auksinės žuvelės ar tingios katės? Tyrimai rodo, kad rūpindamiesi gyvūnais mūsų vaikai ne tik išsiugdo geresnius emocinius įgūdžius, bet ir geriau mokosi bei yra geresnės fizinės sveikatos.

Vaikai, kurie turi naminių gyvūnų, mažiau rizikuoja susirgti astma ir kitomis su gyvūnais susijusiomis alergijomis. Be to, gyvūnų savininkams būdingas žemesnis kraujo spaudimas, jie yra fiziškai aktyvesni. Naminiai gyvūnai taip pat padeda susidoroti su emociniu stresu ir palengvina atskyrimo nerimo sutrikimą.

Tyrimai parodė, kad vaikai, kurie mokosi skaityti, tai daryti išmoksta greičiau, jei skaito gauruotiems keturkojams – šunims. Vaikai nesidrovi skaityti gyvūnams, nes žino, kad nebus atstumti, jei padarys klaidą.

Kartais didžiausias gyvūnų nuopelnas yra tas, kad jie padeda vaikams nutiesti tiltą tarp emocijų ir intelekto. Šuo ar katė nepadės užauginti Einšteino, bet turės teigiamos įtakos vaiko raidai.

Naminiai gyvūnai gali padėti ugdyti kūrybiškumą ir atkaklumą. Bet kuris vaikas, kuris kada nors bandė dresiruoti augintinį, žino, kad tam reikia didžiulio atsidavimo ir kantrybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)