Bet ne visiems duodamas laikas sulaukti savo eilės. Štai paskambino moteris, kad jiems sode buvo primesti du maži, tuomet dar sirgę ir „aptraiškanoję“ kačiukai. Galbūt nuskambės ironiškai, bet šiuos du kačiukus, kuriuos nuoširdžiai gydė ir maitino tas kelias savaites, dabar žmonės ketina „užmigdyti“, nes prieglaudos dėl vietų stygiaus negali jų priimti.

Sode atostogavę žmonės grįžta į Vilnių, vaikas alergiškas, tad kačiukų su savim nepasiims, o sode nelieka, kas jais pasirūpintų, tik keli labai priešiškai nusiteikę suaugę katinai, kurie, anot žmonių, garantuotai sudraskys juos į gabalus, tad...

Belieka tikėtis, kad šis pagalbos šauksmas dar nepavėluotas, nes skambinusi moteris jau kalbėjosi su keliais veterinarais iš Širvintų r., kurie sutiko eutanazuoti šiuos du sveikus- broliuką ir sesytę - kačiukus. Akivaizdu, kad įstatymas, draudžiantis migdyti sveikus gyvūnus, ar baimė prarasti veterinaro licenziją kai kur kelia tik juoką (juk pinigai vertingesni už niekam nereikalingą gyvybę?).

Nuostabus tamsusis rainiukas - berniukas, o rainiukė su baltom kojytėm - mergytė. Abu kačiukai be galo draugiški žmogui, besąlygiškai patiklūs, mėgsta užsiropšti žmogui ant kaklo ir tyliai murkti. Kartais praleidžiame ištisus mėnesius bergždžiai bandydami socializuoti laukinius kačiukus, o šie - tarsi gimę būti šalia žmogaus, gimę būti tikrais naminukais.

Jei galite išgelbėti gyvybę ir priimti vieną iš šių kačiukų visam laikui, skambinkite tel.nr. 8 623 96197 (žmonės suorganizuotų jų transportavimą iki Vilniaus, o gal net į kitus miestus).

Jei galite priimti abu kačiukus laikinai globai iki padovanojimo, skambinkite „Naminukams” tel.nr. 8 648 30077(Vilnius)!