Koks sprendimas? Kaip greičiau prisitaikyti prie savo tradicinio režimo ir toliau mėgautis darbu bei namais? Bet pradėkim nuo pradžių - kokie yra dažniausi poatostoginio liūdesio ar depresijos požymiai?

Tai gali būti nuolatinis nuovargis, mieguistumas, dėmesio nesutelkimas, greitas susierzinimas, apetito praradimas arba atvirkščiai - apetito padidėjimas, liūdesys, noras verkti, nostalgiškos nuotaikos, nesugebėjimas suvokti paprastų darbinių užduočių, pyktis.

Priimkite šį jausmą. Natūralu, kad po išsvajotų atostogų jausitės šiek tiek liūdniau. Priimkite šį jausmą kaip natūralią būseną. Laikas per atostogas prabėga neįtikėtinai greitai, laisvės jausmas užgniaužia kvapą. Grįžus namo, svarbu suvokti, kad atostogos buvo laiko tarpas atgaivinti kūną ir protą naujiems darbams ir naujoms užduotims.

Suvokite, kad grįžus iš atostogų, jos nebūtinai turi baigtis. Jūs lankėtės kitoje šalyje, pažinote svetimą kultūrą, gyvenimo būdą, maistą. Vadinasi, jūsų gyvenime atsirado naujų potyrių, kuriuos ir toliau galite ugdyti.

Kaip? Peržiūrėkite atostogų nuotraukas, gražioje kambario vietoje susidėliokite atsivežtus suvenyrus. Jūs galite kitos šalies kultūros įkvėpimą įnešti į savo namus ir į savo gyvenimą - gal jus sudomino tos šalies tradiciniai šokiai - pradėkite lankyti šokių pamokas; gal sudomino rankdarbiai - laisvalaikiu užsiimkite tuo patys; mokykitės tos šalies kalbos, skaitykite tos šalies rašytojų literatūros kūrinus, žiūrėkite tos šalies režisierių filmus. Grįžus iš atostogų lai jos tęsiasi jūsų namuose ir gyvenime.

Labai geras būdas išgyventi poatostoginį liūdesį - planuoti kitas atostogas, net jei jos bus tik kitą vasarą. Susigalvokite kelis atostogų kelionės tikslų variantus. Turėdami laiko, nagrinėkite savo pasirinkimus, kol galiausiai rasite jums tinkamiausią.

Galite iš anksto planuoti maršrutus, iš anksto nusipirkti bilietus ir taupyti kelionės išlaidoms. Pamatysite, kad naujos kelionės planavimas padeda atsikratyti paskutinio atostogų liūdesiuko ir sutelkia padeda nekantriai, bet džiaugsmingai laukti kitų atostogų meto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)