„Pats mūsų organizacijos pavadinimas primygtinai kužda, kad turime apsaugoti Europos sporto interesus“, – sakė P. Hickey. - Daugelyje Europos šalių imtynės yra svarbus sportas. Čia persipina tradicijos, populiarumas ir socialiniai reiškiniai. Todėl EOC palaiko imtynes. Žinau, kad imtynių pozicijos IOC sesijoje bus tvirtos. Už imtynių išsaugojimą jau pasisakė daug įtakingų IOC narių.

- Imtynės į IOC sesiją atvyksta su naujuoju FILA prezidentu Nenadu Lalovičiu, naujomis taisyklėmis ir nauja vystymosi strategija. Kokia reformas imtynininkams patartumėte įgyvendinti pirmiausia?

- Reforma yra sudėtingas kompleksinis darbas. FILA turėjo labai mažai laiko naujovių paruošimui ir įgyvendinimui. Pažiūrėkite, kokią didelė pažangą savo sporto šakos pateikime padarė dziudo. Iš esmės jie suformavo ir sporto rinkai pateikė šiuolaikinį patrauklų produktą. Jų pėdomis seka imtynininkai. Jie patobulino taisykles. Pradėjo dialogą su televizijos kompanijomis. Pirmi žingsniai padaryti. Dabar svarbu yra nesustoti. Savo teigiamą įvaizdį būtina pateikti nuolatos.

- Ar padidins imtynių šansus Buenos Airėse neseniai praūžęs dopingo skandalas JAV beisbole?

- Dopingas yra globali problema visam sportui. Tačiau imtynininkai turėtų kalbėti ne apie svetimas problemas, o stengtis išryškinti gražiausias imtynių sporto puses. Imtynininkai privalo suvokti, kad visos tris sporto šakos turi savo valstybių, kurios jas palaikys. Visos tris turi savo kozirius, kuriais kirs lemiamu metu. Visos tris federacijos atliko dideli prezentacinį darbą. Tačiau imtynės rankose turi itin stiprią kortą – kortą, kurios neturi nei beisbolas, nei skvošas. Ši korta – sporto šakos fundamentalumas ir natūralumas. Todėl imtynės ir buvo įtrauktos į antikos laikų olimpinės žaidynes Senovės Graikijoje.

- Kodėl imtynės ne iš karto buvo įtrauktos į pirmų Europos žaidynių programą, kurios vyks Baku 2015 metais?

- Sprendimas organizuoti Europos žaidynes gimė 2012 metų gruodžio 8 dieną po didžiulės sėkmės, kurios susilaukė Azijos, Afrikos ir Panamerikos žaidynės. Mes išsiuntinėjome į tarptautines sporto federacijas Europos žaidynių projekto pristatymą ir kvietimus dalyvauti Baku-2015 žaidynėse. FILA ilgai neatsakė į mūsų laiškus. Viskas pasikeitė, kai šių metų vasario mėnesį FILA pradėjo vadovauti Nenadas Lalovičius. Jis iš karto pradėjo derybas ir jau kovo 13 dieną buvo pasirašyta sutartis tarp EOC ir FILA. Taigi, imtynininkai dalyvaus Europos žaidynėse 2015 metais. Esu tikras, kad tai prisidės ir prie žaidynių, ir prie imtynių vystymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)