12 porcijų Jums reikės:

Pagrindui:

· 200 gramų vaflių su riešutų skonio įdaru
· 100 gramų sviesto
· 1 arbatinio šaukštelio aliejaus

Kremui ir papuošimui:

· 100 gramų vaflių su riešutų skonio įdaru
· 500 gramų vyšnių uogienės
· 200 millitrų vyšnių sulčių
· 400 mililitrų vyšnių skonio jogurto
· 650 mililitrų 33 proc. riebumo grietinėlės
· 20 gramų želatinos
· Šviežių arba šaldytų vyšnių papuošimui

Gaminimas

1) Želatiną išbrinkinkite vyšnių sultyse. Vyšnių uogienę perkoškite per sietelį.

2) Pasigaminkite torto pagrindą. Vaflius sutrinkite iki vidutinio dydžio trupinių, juos sumaišykite su tirpintu sviestu.

3) Tortui skirtą formą išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite aliejumi. Į formą sudėkite vaflių masę, tolygiai paskirstykite ir gerai prispauskite.

4) Sultyse išbrinkusią želatiną ištirpinkite indą įstačiusios į šilto vandens vonelę, leiskite želatinai atvėsti ir gerai išmaišykite su vyšnių jogurtu.

5) Grietinėlę išplakite iki purios masės ir sumaišykite su vyšnių jogurtu.

6) 100 gramų vaflių stambiai supjaustykite. Kai jogurto kremas pradės stingti, trečdalį jo supilkite ant vaflinio pagrindo ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite trečdalį smulkintų vaflių ir pusę vyšnių iš uogienės.

Ant viršaus keliauja pusė likusio jogurto kremo, ant jo – likusios vyšnios iš uogienės ir likę smulkinti vafliai. Ant paties torto viršaus keliauja likęs kremas, galima tortą dar papuošti šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis.

Tortą šaldytuve palikite 1,5 valandos. Prieš patiekdamos svečiams, tortą išimkite iš formos ir supjaustykite gabalėliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)