Minties gatvėje gyvenanti vos vieno mėnesio trijų kačiukų šeimynėlė buvo užpilta vandeniu, tačiau pakenkti norėjusio žmogaus nusivylimui kačiukai liko gyvi! Juos išgelbėjo jų mama katė, kaip šlapius skudurėlius susitempusi po laiptais ir nesitraukusi nuo jų ištisas paras, kad sušildytų ir atgaivintų.

Dabar grįžtu prie mūsų istorijos: Kaune, viename kieme, nuo seno pasižyminčiame žiauriu elgesiu su benamėmis katėmis rugpjūčio 9 d. įvyko dar viena tragedija. Jau vakare, po darbų besiilsinti moteris išgirdo labai garsų ir gailų kniaukimą. Išbėgusi į balkoną pamatė tik kiemo pravažiavime gulintį susirietusį jaunutį katinėlį, kuris prieš porą mėnesių buvo atklydęs į tą kiemą.

Išėjusi laukan pamatė besiblaškantį po visą kiemą, klykiantį iš skausmo ir baimės varguolį, kuris retkarčiais sustodavo ir vis bandė nusilaižyti kailiuką. Jis tikrai nebuvo partrenktas automobilio. Visas katinėlio kailis buvo permirkęs kažkokiu skysčiu ir sulipęs kuokštais. Iš kvapo galima spręsti, kad tai – žibalas. Kyla klausimas – ką norėta su juo padaryti? Galbūt sudeginti gyvą? Gal egzekutorius nesitikėjo, kad apipiltas žibalu katinėlis pradės klykti ir taip prisišauks kraupaus įvykio liudininkų?

Šiuo metu katinėlis gydomas veterinarijos klinikoje. Jam apsinuodijimas, iš pradžių būklė buvo prasta, dabar gerėja. Nieko keisto, kad katinėlis liūdnas. Juk šis vargšelis per paskutinius porą mėnesių buvo ir iš namų išmestas, ir apipiltas žibalu, ir įkištas į narvą, nuvežtas į nežinomą aplinką, primigdytas, o po to svetimi žmonės jam darė skausmingas procedūras ir visą tą laiką šalia nebuvo mylimo šeimininko. Jis fiziškai gal ir nėra toks nusilpęs, bet atrodo labai liūdnas, tarsi nebematytų prasmės kabintis į gyvenimą.

Mes norime tikėti, kad šį kartą gerumas nugalės ir vargšas kankinys išgyvens. Jei taip atsitiktų, jam bus labai reikalinga globa. Gal atsiras gailestingas žmogus, kuris priglaus šį mielą padarėlį? Katinėlis jaunas, maždaug metukų amžiaus, 100 proc. buvęs naminukas, be galo jaukus, be galo meilus. Net būdamas paklaikęs iš skausmo, meiliai glaudė galvelę ir švelniai trynėsi į gelbėtojos ranką...

Kontaktinis telefono nr. galintiems pagelbėti: 860808190, Kaunas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)