Šiuo metu tie vaikai yra pakliuvę į juodą labirintą, iš kurio vieni jie niekaip negali ištrūkti. Šiems vaikams negali padėti tėvai, o atsakingos institucijos vis trypčioja prie įėjimo į labirintą ir nesiryžta žengti vidun.

Visaverčio išsilavinimo Lietuvoje negalintiems gauti vaikams siekiančio padėti Nacionalinio socialinės integracijos instituto direktorė Neringa Jurčiukonytė teigė, kad susidarusią situaciją reikia keisti nedelsiant, nes kiekvienais metais dešimtys mažųjų yra paliekami likimo valiai. „Siekiame atkreipti visuomenės dėmesį, nes dabar iš dešimčių vaikų atimama galimybė mokytis paprastose mokyklose.

Juk visi suvokiame, kad be vidurinio išsilavinimo mūsų visuomenėje neįmanoma susikurti visaverčio gyvenimo pamatų. Galime kiekvienas iš mūsų pabandyti įsivaizduoti, kaip dabar gyventume, jeigu mums dar pirmoje klasėje prieš nosį būtų užtrenktos durys, o mums negalėtų padėti tėvai“, - teigė N.Jurčiukonytė.

Iniciatyvių jaunuolių grupė, globojama Nacionalinio socialinės integracijos instituto, kviečia rugpjūčio 21 d., 10 val.,atvykti į Vilniaus V.Kudirkos aikštę ir viešai paraginti politikus bei atsakingus valdininkus išgelbėti dešimčių Lietuvos vaikų gyvenimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)