Euforiją lydi nerimas

Gintarė, paklausta, koks jausmas būti mama, ima pasakoti. „Labai daug jausmų persipina išgirdus tuos stebuklingus žodžius: „ Sveikiname! Jūs tapote mama. Turite dukrytę“. Iš pradžių užplūsta džiaugsmas. Nuostabus jausmas pamatyti savo mažylę, kuri 9 mėnesius augo mano pilvelyje, vis paniuksėdama iš kojytės į šonkaulį“, - motinystės džiaugsmais dalijasi šokėja.
Moteris sako, kad vėliau, kai nuslūgsta euforija, pradedi mąstyti apie rimtesnius dalykus – ar mokėsi elgtis su tokia maža ir trapia būtybe. „Tačiau kai mažylė priglunda prie krūtinės ir nurimsta, širdis prisipildo meile.“

Kartais verkia kartu

Nors G.Slausgalvienės dukrytė į pasaulį pasibeldė dar tik gegužės pabaigoje, jauna mamytė puikiai išmano motinystę ir, panašu, kad jos mažoji auga apsupta meile ir dėmesiu. „Būna sunkių akimirkų, kai mažutė verkia kamuojama pilvuko skausmų arba ima pykti, kai ją prausi, perrenginėji. Tada pačiai norisi verkti kartu“, - atvirauja moteris ir priduria, kad, visgi, daugiau akimirkų būna nuostabių, kai su vyru stebi Vakarės grimasas, jas fotografuoja ir filmuoja. „Jau per pirmą savaitę pripildžiau savo telefoną nuotraukomis ir filmuotais klipukais su mažyle. Motinystė tikrai veža“, - juokiasi šokėja.

Dėmesingas vyras visada šalia

Paklausta, kaip po mažylės gimimo pasikeitė Gintarės ir Tomo gyvenimo ritmas, moteris teigia, jog viskas šiuo metu sukasi aplink Vakarę. „Mes ir svečius priimam, ir patys iš namų važiuojam tik kartu su mažąja. Net ir trumpų atostogų prie jūros išsiruošėm, bet laiką planuoti tenka pagal vaiko valgymo, miego ir prausimosi procedūras“, - sako moteris.
„Kartais pati pamirštu pavalgyti, tačiau tokiu atveju visada į pagalbą atskuba nuostabus vyras. Jis –puikus tėtis! Galiu mėgautis motinyste, turėdama tokį vyrą šalia. Nuo pat gimdymo nepaliko manęs nė sekundei“, - didžiuodamasi sako Gintarė. Moteris priduria, kad Tomas nė kiek nebijo tėvystės – jis kartu ir naktimis keliasi nuprausti mergytę, ir pasirūpina jos nuraminimu, kai moteris nori pavalgyti ar sutvarkyti namus.

Daugiau interviu su Lietuvos garsenybėmis – nemokamame žurnale MIESTE ir naujame portale www.MIESTE.lt