Ingredientai
Plekšnių filė
2
vnt.
Petražolės
sauja
Citrinos
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Miltai
2
šaukštai
Sviestas
25
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Paprasta ir skanu. Patiekite su virtomis bulvytėmis.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Plekšnių filė pabarstykite druska bei pipirais ir lengvai pavoliokite miltuose. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite plekšnes odele į apačią ir pakepkite 2-3 min. Tada atsargiai apverskite ir pakepkite dar 2-3 min. Sudėkite į lėkštes.
Keptuvėje ant didelės ugnies išlydykite sviestą, įmaišykite ½ citrinos sultis ir petražoles, pagardinkite druska ir pipirais. Šiuo padažu gausiai pašlakstykite žuvį. Patiekite su virtomis bulvytėmis ir likusios pusės citrinos skiltelėmis.
Atsiliepimai