Ingredientai
Baltagūžiai kopūstai
1
kg
Obuoliai
600
g
Svogūnai
450
g
Česnakai
1
skiltelė
Muskato riešutas
žiupsnelis
Cinamonas
žiupsnelis
Gvazdikėliai
žiupsnelis
Rudasis cukrus
3
šaukštai
Baltojo vyno actas
3
šaukštai
Sviestas
15
g
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gardus garnyras prie mėsos.
Gaminimo eiga
Aštriu peiliu plonai supjaustykite kopūstą. Į didelį kepimo indą dėkite sluoksnį kopūstų, tada sluoksnį svogūnų ir obuolių. Pabarstykite česnaku, prieskoniais ir cukrumi. Keletą kartų pakartokite. Viršų pašlakstykite actu ir užberkite sviesto gabalėlių.
Uždenkite dangčiu ir kepkite nelabai karštoje orkaitėje 2 - 2 ½ valandos. Kepimo metu vieną ar du kartus pamaišykite.
Ko nesuvalgysite, užšaldykite.
Atsiliepimai