Tokią idėją įgyvendino technologijomis bei menine fotografija besidomintis Saulius Lukšė. Jis GRYNAS.lt pasakojo, kad mintis pastatyti kamerą Ventės rage kilo spontaniškai. Susiskambinęs su ornitologijos stoties vadovu Vytautu Jusiu gavo jo palaikymą ir pažadą pasirūpinti internetu bei elektra. Kaip tarė – taip ir padarė. Kamera stotyje savo žvitria akimi vaizdus fiksuoja nuo penktadienio.

„Atėję žmonės gali matyti save, aplink gražų vaizdą – galima pasižiūrėti, kas darosi vietoje, - sako S. Lukšė. - Vaizdas fotografuojamas kas minutę, vaizdai siunčiami į serverį, iš kurio nuotraukas galima matyti mano tinklapyje. Vėliau nuotraukos bus įkeltos į ornitologijos centro tinklapį“.

Iš fotografuotų akimirkų planuojama daryti nuotraukų galeriją, susukti mėnesio, metų filmuką. „Galbūt po to kažką darysime su socialiniais tinklais“, - šiek tiek apie ateitį užsiminė menininkas. Pašnekovas sako, kad kol kas visa idėja yra nekomercinė, kamera sukonstruota vyro asmeninėmis lėšomis nesiekant jokio pelno. Todėl laukiami bet kokie bendradarbiavimo pasiūlymai, idėjos panašias kameras įtaisyti kitose vaizdingose Lietuvos vietose. Kurių, S. Lukšės teigimu, Lietuvoje tikrai netrūksta.

„Jei yra kam įdomu, laisvai prašome teikti pasiūlymus. Jeigu kažkas žinote gražią vietą, yra komunikacijos, internetas, elektra – galima plačiau vystyti šitą mintį“, - svarsto S. Lukšė. Vyras sako, kad galima būtų fotografuoti ir laukinę gamtą, tiesa, nesant komunikacijų, tai daryti būtų galima pasitelkiant saulės baterijas ir mobilų ryšį.


„Man asmeniškai gražu padaryti kažkokį įdomų projektą, kuris būtų mažai matytas, nors tai jokiu būdu nėra nauja ar unikali idėja“, - kukliai pripažįsta menine fotografija besidomintis Saulius.