Abu miestai yra pasiruošę turistų iš Lietuvos vizitams: turizmo informacijos centruose ir viešbučiuose galima rasti ne tik žemėlapius ir informacinius leidinius lietuvių kalba, bet ir gauti lietuvišką meniu.

Savo piniginį vienetą senovėje turėjusi ir laikinąja šalies sostine pusmetį buvusi Liepoja sulytiems poilsiautojams siūlo glaustis kavinėse ir prekybos centruose arba pamatyti miesto įžymybes.

Skelbiama, kad Liepojoje yra didžiausi pasaulyje mechaniniai vargonai Šv. Trejybės liuteronų bažnyčioje, Amatininkų namuose – ilgiausi gintaro karoliai. Rekomenduojama pamatyti karo kalėjimą ir jo apylinkes, kurios yra didžiausia istorinė karo teritorija Baltijos šalyse, užimanti apie trečdalį miesto ploto ir latviškai vadinama Karuostu, taip pat Liepojos tramvajų, kuris tituluojamas seniausiu elektriniu tramvajumi Baltijos šalyse.

Kainos centrinėje miesto Rožių aikštėje įsikūrusiose kavinėse ir restoranuose – vienos didžiausių mieste, tačiau jos yra artimos kainoms Lietuvos sostinėje. Pavyzdžiui, kapučino kavos puodelis kainuoja 1,2 LVL (5,9 Lt), juoda kava beveik perpus pigesnė ir kainuoja 0,75 LVL (3,7 Lt). Karšti užkandžiai kainuoja iki 3 LVL (14,75 Lt), sriubų kainos kyla nuo 1,5 LVL (7,4 Lt), antrųjų patiekalų – nuo 3 LVL (14,75 Lt), desertų – nuo 1 LVL (4,92 Lt).

Tačiau tolstant nuo miesto centro maisto kainos mažėja. Liepojoje galima gauti ir cepelinų su mėsa ar žemaičių blynų, kurie kainuoja apie 3 LVL (14,75 Lt). Vidutinio dydžio picos kainuoja apie 5 LVL (24,6 Lt), šeimyninės – apie 15 LVL (73,74 Lt).

Liepojoje dauguma automobilių statymo vietų yra mokamos, tačiau jei pirmą kartą pasistatėte automobilį mokamoje vietoje ir nesusimokėjote, greičiausiai gausite įspėjimą, kad vieta yra mokama ir antrą kartą kontrolieriai bus priversti jums išrašyti baudą, jei paliksite automobilį nesusimokėję.

Liepojos parduotuvėse netrūksta lietuviškos produkcijos, pavyzdžiui, galima įsigyti Vilkyškių pieno, kurio 2,5 proc. riebumo litras kainuoja 0,64 LVL (3,15 Lt), “Mantingos” spurgų su šokoladu už 0,29 LVL (1,43 Lt) ir šokoladinių keksiukų už 0,32 LVL (1,57 Lt).

Ventspilyje – pasirinikimas mažesnis

Ventspilyje kavinių ir parduotuvių pasirinkimas yra kur kas mažesnis, tačiau atvykstantys poilsiauti gali pramogauti naudodamiesi paplūdimyje ir parkuose įrengta vieša sporto ir pramogų infrastruktūra.

Norintys gali apsilankyti planetariume ir observatorijoje, vandens pramogų parke po atviru dangumi, taip pat 45 minutes plaukti upe Venta. Ši pramoga teikiama už 1 LVL (4,92 Lt) mokestį suaugusiam, vaikams taikomos nuolaidos.

Venspilio kavinėse viešasis maitinimas kainuoja panašiai kaip ir Liepojoje, sriubų kainos kyla nuo 1 LVL (4,92 Lt), antrųjų patiekalų nuo 2,5 LVL (12,29 Lt), vidutinių picų – nuo 3,5 LVL (17,2 Lt), juoda kava nuo 0,7 LVL (3,44 Lt), kapučino 1,2 LVL (5,9 Lt).

Miesto privačiame būstų ir kambarių nuomos segmente nakvynę galima rasti nuo 10 LVL (49,2 Lt) žmogui, tačiau viešbučiai brangesni. Pavyzdžiui, dvivietį kambarį su pusryčiais galima gauti už 37 LVL (181,9 Lt).

Daugiau apie Liepoją – galerijoje.

Daugiau apie Ventspilį – galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)