Tai jau antroji pergalė kovoje už 100 mln. latų (490 mln. litų), kurie atsidūrė korespondentinėse užsienio bankų sąskaitose. Šį pavasarį „Latvijas Krajbanka“ administratorius taip pat laimėjo bylą pirmos instancijos teisme Ukrainoje, kur vyksta kova dėl kelių milijonų latų (apie 10 mln. Lt), gulinčių banko „Conversbank“ sąskaitose, skelbia DELFI.lv.

„Pastangos susigrąžinti pinigus yra labai sunkios ir sudėtingos. Žingsnis po žingsnio judame į priekį, kad sugrąžintume šias lėšas ir atsiskaitytume su banko kreditoriais. Kol kas sunku prognozuoti, kada pasibaigs teismų procesai, nes šalys naudoja visas įmanomas priemones, kad nereikėtų grąžinti pinigų bankui „Latvijas Krajbanka“ ir jo kreditoriams“, - pranešime spaudai teigė „KPMG Baltics“ advokatė Una Petrauska.

„KPMG Baltics“ atstovai primena, kad korespondentinėse užsienio bankų sąskaitose nusėdo daugiau kaip 100 mln. latų. Tai tapo viena pagrindinių priežasčių pradėti „Latvijas Krajbanka“ nemokumo procesą. Šiuo metu teismai bei baudžiamieji procesai vyksta tiek Latvijos, tiek užsienio jurisdikcijose, įskaitant Rusiją (bankai „Investbank“, „Sberkreditbank“), Ukrainą („Conversbank“), Austriją ir Liuksemburgą.

„Latvijas Krajbanka“ administratorius iš kreditų ir turto aukcionų jau surinko daugiau kaip 70 mln. latų (343 mln. litų). Tai padėjo grąžinti 100 mln. latų stambiausiam banko kreditoriui – Garantinių įmokų fondui.

Rygos teismas „Latvijas Krajbanka“ nemokiu paskelbė 2011 metų gruodžio 23-ąją. Banko nemokumo administratoriumi buvo paskirta audito įmonė „KPMG Baltics“. 2012 metų gegužės 8-ąją teismas nurodė pradėti banko bankroto procedūras.

2012 metų gegužės 10-ąją Latvijos Finansų ir kapitalo rinkos komisija anuliavo bankui „Latvijas Krajbanka“ išduotą kredito įstaigos licenziją. Pagrindinis banko akcininkas – rusų verslininkas Vladimiras Antonovas, kuris šiuo metu Londone besibylinėja dėl išdavimo Lietuvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)