Kelionių forumai šiomis dienomis tiesiog užversti žmonių klausimai apie situaciją Egipte. Ketinantieji artimiausiomis dienomis atostogauti Egipte nesulaukė iš savo agentūrų pasiūlymo atšaukti kelionę, todėl svarsto, ar galėtų tai padaryti be didelių nuostolių savo nuožiūra. Žmonės prisipažįsta, kad sprendimas vykti šiuo metu į Egiptą ar ne, jiems kainuoja pakankamai daug nervų, jie nėra tikri, ar tikrai verta rizikuoti. „Nemanau, kad šiuo metu – pats tinkamiausias metas aplankyti Egiptą“, - teigė viena internautė, jau turinti įsigytą kelionę.

Bene labiausiai žmonės apgailestauja, kad negalės pamatyti piramidžių, kurios yra prie pat Kairo. Taip pat atšauktos kelionės į Luksorą bei kitas garsiąsias, gausiai turistų lankomas šalies vietas, uždaryti muziejai.

Tuo tarpu Egipte poilsiaujantys žmonės rašo, kad čia jaučiasi saugiai. Pavyzdžiui, Šarm el Šeicho kurorte, kuris nuo Kairo yra nutolęs per 500 km, nėra jokių neramumų. Čia poilsiaujantys užsieniečiai teigia, kad neturi, ko nerimauti.

Apie demonstracijas Hurgadoje poilsiautojai taip pat teigia girdėję tik iš pasakojimų. Visgi čia jie poilsiauja saugomuose ir rakinamuose viešbučiuose ir nors yra tikinami, kad gali mėgauti šio krašto malonumais saugiai, tačiau iš viešbučių raginami kojos nekelti. Tačiau viešbučiuose įkalinti žmonės tikisi, kad šis saugumo režimas netrukus bus atšauktas. Esą čia buvusių neramumų negalima nė lyginti su tuo, kas vyksta Kaire.

Tuo tarpu Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) rekomenduoja Lietuvos piliečiams susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Egiptą, ypač į didžiuosius šalies miestus. Kaip teigiama URM pranešime, šiuo metu esantiems ar Egipte gyvenantiems Lietuvos piliečiams rekomenduojama būti budriems, vengti bet kokių masinių susibūrimo vietų, demonstracijų, laikytis nustatytų apribojimų, atidžiai sekti naujausius agentūrų pranešimus, su savimi visada turėti asmens tapatybės dokumentą.