Ingredientai
Višta
1
vnt.
Sviestas
100
g
Medus
200
ml
Garstyčios
100
ml
Prieskoninės žolelės
sauja
Druska
šaukštelis
Karis
šaukštelis
Porcijos: 6
Dainininkė Evelina Anusauskaitė sako, kad medus yra jos silpnybė. Todėl kad ir ką gamintų, visuomet jo įdeda bent šaukštelį. „Maisto gaminimas man vienas malonumas, virtuvėje mėgstu improvizuoti“, - sako atlikėja.
Gaminimo eiga
Vištieną įtriname prieskoninėmis žolelėmis ir kelioms valandoms paliekame, kad pasimarinuotų. Ištirpiname sviestą ir medų. Kol viską kaitinam ant viryklės, sudedame druską, garstyčias ir karį. Maišome iki vientisos masės. Ištirpintą sviestą su medumi užpilame ant vištos ir pašauname į orkaitę. Kepti reikia ne trumpiau kaip valandą iki 350 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Garnyrui galima naudoti ryžius, bulves, kitaip sakant tai, kas labiausiai patinka. Evelina labiausiai mėgsta salierų ir obuolių salotas. Joms pagaminti reikia tik saliero šaknies, obuolių ir poro. Viską supjausčius smulkiomis juostelėmis reikia pagardinti majonezu.
Atsiliepimai