Ingredientai

Pienas 60 ml
Druska žiupsnelis
Pienas 250 ml

Gaminimo eiga

Visi kremui skirti ingredientai keliauja į dubenį. Ten jie maišomi(!) šluotele tol, kol ištirpsta cukrus. Šiukštu negalima įplakti į kremą oro, todėl nepasiduodam pagundai šluotele smarkiau pamakaluot.

Naudodami sietelį (nes visai galimas dalykas, jog kiaušinio baltymai nenorėjo gražiai išsimaišyt ir vietomis liko siūlais plaukioti, todėl geriau juos pašalint) supilam kremo masę į kepimo formą.

Įjungiam orkaitę kaist – 180 laipsnių. Į ją įdedam didelę kepimo formą, kurioje yra tiek karšto vandens, kiek reikia apsemti pusę pyrago formos.

Pagrindui skirtų kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Į geltonuosius beriam pusę nurodyto kiekio cukraus ir gerai išplakam. Sudedam miltus, supilam pieną. Plakam iki vienalytės masės.

Į baltymus sudedam likusį cukrų ir druską. Švariom plaktuvo šluotelėm išplakam iki standžių putų ir jas atsargiai išmaišom į tešlą taip, kad niekur nebeliktų baltų baltymų debesų. Gautą masę po šaukštą dedam ant kremo (taip, taip, ji plaukioja!), kol sudedam visą tešlą ir lygiai padengiam paviršių.

Dedam į orkaitėje esančią karšto vandens „vonelę“ ir kepam 50-55 min,. kol paviršius apskrunda ir vidun įkištas bei ištrauktas medinis pagaliukas lieka sausas. Ištraukę iš orkaitės leidžiam visiškai atvėst.

Tuomet ant kepimo formos dedam didelę lėkštę/padėklą ir staigiu judesiu apverčiam. Pyragas turėtų iškristi be didesnio vargo. Patiekiam su kokiu nors karameliniu kremu/pabarstę tamsiu ruduoju cukrum/be nieko. Skanaus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai