Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Balta duona 12 riekelě
Bazilikai žiupsnelis
Brinza sauja
Druska pagal skonį
Porcijos: 4
Patarimas: duonos riekeles galima apskrudinti ir orkaitėje ar duonos skrudintuve.

Gaminimo eiga

Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir apkepkite cukinijos gabaliukus. Po to sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite druska ir pipirais.

Pomidorus 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, išgriebkite ir nulupkite odeles. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nuvalykite ir sutraiškykite česnakų spaudikliu. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite.

Pomidorus sumaišykite su keptais cukinijos gabaliukais, česnakais ir aitriąja paprika. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Baltos duonos riekeles pakepinkite ant keptuvės su likusiu aliejumi, kol jos taps aukso spalvos. Šiek tiek atvėsinkite.

Nuo baziliko šakelių nuskinkite lapelius. Daržovių masę dėkite ant duonos riekelių, papuoškite baziliko lapeliais ir brinzos gabaliukais. Iš karto patiekite ant stalo.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai