Vištų kepenėles galima naudoti ruošiant salotas, paštetus, kepant kotletus, pyragus, užkepėles ir gaminant kitus patiekalus. Šį produktą galima vartoti netgi laikantis dietos.

Gaminimo eiga

Prie jo puikiai tinka įvairiausios daržovės – burokėliai, morkos, svogūnai, česnakas, pomidorai, pupelės. Vištų kepenėlės taip pat dera su ryžiais, riešutais, džiovintomis slyvomis, spanguolėmis, ananasais ir citrinomis.

Prie vištų kepenėlių tinka saldžiarūgščiai padažai. Pats paprasčiausias variantas – patroškinti kepenėles obuolių sultyse , o pabaigoje įdėti šiek tiek grietinės ar grietinėlės. Yra ir „labiau aristokratiškas“ receptas: kelias minutes ant stiprios ugnies apkepti kepenėles, išdėlioti jas ant rukolos salotų ir užpilti trintomis rūgščiomis uogomis (pavyzdžiui, spanguolėmis).

Vištienos kepenėles pamirkykite balzamiko acte.

Braškes nuplaukite, apelsiną nulupkite ir išimkite pertvarėles. Uogas ir vaisių supjaustykite kubeliais.

Sūrį smulkiai sutarkuokite. Graikinius riešutus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Pasiruoškite užpilą. Granatų sultis kartu su balzamiko actu pašildykite, suberkite cukrų ir kaitinkite tol, kol cukrus ištirps. Tada nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Vištų kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir ant didelės ugnies apkepinkite su šlakeliu aliejaus. Prieš pabaigą pasūdykite ir įberkite pipirų.

Plokščioje salotinėje išdėliokite salotų lapus, tada per vidurį suberkite apkeptas kepenėles, braškes ir apelsiną. Apibarstykite sūriu, graikiniais riešutais ir apšlakstykite užpilu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai