„Labas, čia mano naujas Nr., tau rašo Mindaugas. Ką veiki?", - tokią žinutę gavusi DELFI skaitytoja pasakojo, kad ji iš tiesų pamanė, kad seniai matytas žmogus ir nė nepagalvojo, kad tai apgaulė.

„Iš pradžių nudžiugau, kad seniai matytas giminaitis atsirado, ėmiau bendrauti, pasakė, kad serga, peršalo per maudynes. Lyg ir viskas atrodo įtikima, juolab, kad tokia vasara. Visgi, nemėgstu susirašinėti, tad paskambinau - nekelia. Tačiau žinučių rašymą pratęsė", - pasakojo skaitytoja.

Pasak moters, toks elgesys sukėlė nerimą - jei giminaitis, tai kodėl nekelia? O netrukus dar po kelių šiltų ir draugiškų žinučių staiga atėjo „turiu prašymą"...

Tas prašymas ir sukėlė abejones, kas tas žmogus, kuris neva sergantis giminaitis.

„Po žinutės, ar galėsiu nupirkti jam papildymą, pasidarė aišku, kad nei jis giminė, nei iš viso pažįstamas. Gal koks „kaleiminis“, nežinau. Dar kartą pažiūrėjau, ką siuntė nuo pirmos žinutės ir supratau, kad pati pasakiau, kad jis - giminė, juk vardą parašęs žmogus parašė „spėk, kuris“. Vat ir atspėjau... Tik ne iš karto supratau, kad tai apgaulė", - pasakojo perspėti žmones prašiusi DELFI skaitytoja.

Vėliau pamėginus paskambinti numerio savininkui, buvo nurodyta, kad toks numeris neegzistuoja.

Policija ne kartą įspėja, tad dar kartą primename: jei pinigų, banko sąskaitos numerio, net ir telefono papildymo prašo policija, finansinių nusikaltimų tyrėjais, bankininkais, draugais ar giminėmis prisistatę žmonės - tai dažniausia apgaulė. Oficialūs pareigūnai telefonu niekada neprašys Jūsų asmens duomenų ar banko sąskaitos. Artimieji? Jie visada gali paskambinti arba atsiliepti, kai skambinate, jei jau iš tiesų prašo pagalbos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)