Be to, burnos skalavimo skystis puikiai gydo nuospaudas (2-3 kartus per dieną juo patepkite nuospaudą ir palikite išdžiūti) ir pleiskanas.

Pomidorai gydo spuogus

Pomidoruose gausu vitaminų C ir A, antioksidantų ir rūgščių, todėl jais galima gydyti nesunkius odos susirgimus. Pomidorinis vaistas – puiki priemonė mažinant odos riebaluotumą. Vieną mažą pomidorą sutrinkite iki košės, užtepkite ją ant veido ir palaikykite valandą. Nuplaukite drungnu vandeniu ir švelniai nusausinkite. Procedūrą atlikite kartą per dieną, kartokite savaitę.

Jogurtas šalina blogą burnos kvapą

Tyrimai įrodė, kad gyvosios bakterijos nesaldintame jogurte gali sumažinti blogą burnos kvapą sukeliančių bakterijų skaičių.

Alyvuogių aliejus gydo egzemą

Alyvuogių aliejuje gausu vitamino E, todėl jis veikia kaip geras drėkinamasis kūno kremas. Po dušo ar vonios, kol oda vis dar drėgna, užtepkite itin tyro, nerafinuoto aliejaus – jis išlaikys drėgmę ir nuramins skausmingas egzemos paliestas odos vietas.

Cukrus sustabdo žagsėjimą

Žagsėjimas – itin erzinantis refleksas, kurį galite sustabdyti vos per minutę, jei suvalgysite šaukštelį sauso cukraus. Tikima, kad staigus saldumas „perkrauna“ nervų galūnes.

Pipirmėtės arba cinamoninė guma mažina stresą

Moksliniai tyrimai parodė, kad pipirmėtės arba cinamoninės gumos kramtymas paskatina budrumą ir sumažina nuovargį net 20%. Tyrimo dalyviai pranešė apie 25% mažiau jaučiamą susierzinimą ir 30% padidėjusį budrumą. Be to, gumą kramčiusiems kelionės metu, ji atrodė 30% trumpesnė, nei tiems, kurie nekramtė.

Galvos skausmą išsigydysite kramtydami... pieštuko galiuką

Įtampos sukelti galvos skausmai labai dažnai atsiranda dėl nesąmoningai ir pernelyg stipriai sukandamo žandikaulio. Nestipriai įsikandus pieštuką, žandikaulio raumenys atsipalaiduoja ir taip sumažėja galvos skausmas.

Degtinė šalina blogą kojų kvapą

Pamirkykite degtinėje medžiagos skiautės gabalėlį ir juo nusivalykite pėdas – išnyks blogas kvapas. Alkoholis – smarkiai sausinantis antiseptikas, jis sunaikina blogą kvapą sukeliančius grybelius ir bakterijas, taip pat nusausina pėdas (drėgmėje dauginasi blogo kvapo sukėlėjai).

Alyvuogės ir citrinos gydo supimo ligą

Supimo ligos metu išsiskiria gausios seilės, sukeliančios šleikštulį. Vos tik pradėsite jausti pirmuosius pykinimo simptomus, sukramsnokite kelias alyvuoges ar atsipjaukite ir suvalgykite citrinos – pykinimas atslūgs dėl citrinose ir alyvuogėse esančių taninų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)