Kiekvieną pertrauką vos išgirdęs skambutį, lėkdavo žaisti krepšinį su savo bendraklasiais, kiek pasakodavo, mama dėl to tikrai nesidžiaugdavo - kiekvieną dieną nubrozdintos alkūnės ar keliai, bet jau tuomet ji žinojo, kad tai buvo mažo berniuko aistra - krepšinis.

Bet tos vasaros jis niekada nepamirš... Klasėje buvo trys geriausi draugai, juos vadino „Trimis muškietininkais“, tačiau iki pilno šio pavadinimo įgyvendinimo trūko dar vieno nario... Berniukai žaisdami krepšinį taip susipažino ir su mano tėčiu. Nuo to laiko jie buvo neišskiriami draugai.

Gyveno vienas šalia kito, todėl nesvarbu, ar žiema, ar vasara, ar lietus, ar saulė, berniukai savadarbėje krepšinio aikštelėje susitikdavo kiekvieną dieną. O krepšinio aikštelė buvo paprasta, bet jiems tuo metu ypatinga - krepšinio lankas sunertas iš senų vielų, rastų senelio sandėlyje, aikštelės ribos buvo apjuostos ryškiaspalvėmis juostomis, o pačių žaidėjų marškinėliai - apsiūti jų pačių inicialais bei ištapyti įvairiomis spalvomis.

Diena po dienos, metai po metų ir berniukai tapo vyrais, sukūrė šeimas, tačiau net ir po 30 metų draugystės dar ir dabar susitinka tame pačiame sename mokyklos kieme, tik jau ir drauge su savo vaikais žaisti krepšinio...

Nesvarbu, ar rytą bei vakarą tebeleidžiate kiemo krepšinio aikštelėje, ar šis užsiėmimas gyvas tik vaikystės prisiminimuose, taip pat pasidalinkite savo komandos nuotykiais!

Galbūt turite bene namais tapusios aikštelės nuotraukų, ar galite papasakoti, kaip ją įsirengėte patys, krepšį pakabinęs tiesiog ant medžio ar garažo durų? Turėjote ypatingą, visus triuškinusią kiemo komandą? Pasidalinkite!

Jūsų pasakojimų ar nuotraukų lauksime iki rugpjūčio 20 d. Įdomiausią ar originaliausią medžiagą atsiuntusiems skaitytojams įteiksime ypatingą dovaną – iš viso padovanosime 10 kvietimų (po kvietimą dviems penkiems laimėtojams) į Vilniuje ir Kaune vyksiančias draugiškas rungtynes tarp Lietuvos rinktinės ir užsienio komandų!

Jūsų laiškų lauksime el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mano kiemo krepšinis“. Siuntėjų prašome nurodyti kontaktus: gyvenamosios vietos adresą bei telefoną. Su laimėtojais organizatoriais susisieks asmeniškai.