Priežastis yra kur kas žemiškesnė – šis kaimelis su 149 žmonėmis yra pačiame viduryje JAV Nacionalinės radijo tylos zonos. Mokslininkams ši zona reikalinga nukreipti mokslinius tyrimus atliekančius palydovus, todėl čia negalima naudoti jokių asmeninės elektronikos įrenginių, skleidžiančių elektromagnetines bangas. Kitaip tariant, jokio radijo, jokios televizijos, jokio belaidžio interneto, jokių mobiliųjų telefonų ir jokio „Bluetooth“ ryšio.

Green Bank kaimelyje pastatytas pats didžiausias pasaulyje keičiamos krypties radijo teleskopas. O kad teleskopas veiktų be trukdžių, miestelio valdžia visiškai uždraudė elektronikos įrenginius – gatvėmis netgi vaikšto tikrų tikriausias policininkas su belaidžių signalų paieškos įrenginiu.

Radijo ryšio priemonėmis leidžiama naudotis tik pagalbos tarnyboms, visame kaimelyje yra vienas stacionarus taksofonas. Kaimelyje yra ir internetas. Prisimenate laikus, kai nebuvo nieko geresnio už „dial-up“ technologiją? Green Bank būtent tais laikais gyvena iki šiol, rašo dailymail.co.uk.

Savaime suprantama, esant tokiems ribojimams kaimelio gyventojams labai sunku gyventi šiuolaikiškai. Bet nuo praėjusio dešimtmečio vidurio kaimelio gyventojų tik daugėja – į jį plūsta žmonės, kurie mano sergą hiperjautrumi elektromagnetinei spinduliuotei (tiesa, medicinos bendruomenė tokios būsenos dar nėra pripažinusi).

Tokie žmonės, kaip Diane Schou, yra įsitikinę, kad elektroninių įrenginių skleidžiamos bangos jiems kenksmingos ir sukelia būseną, panašią į alergiją, o Green Bank yra vienintelė pasaulyje vieta, kur jie gali gyventi sveikai.

„Gyvenimas čia nėra idealus. Greta nėra nei parduotuvės, nei restorano, nei ligoninės. Bet čia bent jau jaučiuosi sveika. Galiu kažką nuveikti, o ne gulėti lovoje su nesiliaujančiu galvos skausmu“, - sakė D. Schou.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)