Ašaros – tai natūrali mūsų šlapioji ir sūrioji gynyba, priekaištas, skausmas, džiaugsmas, nusivylimas, prašymas, spaudimas ir visa kita, ką galima į ašaras sudėti.

Nors ašaros vyrą traumuoja ir skatina užsisklęsti, pasijusti visišku nevykėliu, suparalyžiuotu ir negalinčiu net nosinės moteriai ištiesti, tačiau jų laikyti kompleksu negalime. O štai ryškiausi moters kompleksai, būdo savybės, kurios gali vyrą paversti šaltiena, t.y. priversti drebinti kinkas ir nešti kudašių:

1. Drovumas, perdėtas kuklumas gali tapti rimtu išbandymu. Ne visi vyrai jį priims kaip malonų netikėtumą, dovaną ar jūsų privalumą (ypač jei jums daugiau nei 30 metų). O jei dar drovumas susijęs su tuo, kad jūs vis dar nekalta... Todėl netempkite šios žinios iki paskutinio momento, nors ir drovitės apie tai pasisakyti.

Turėjau draugę, kuri būdama 20-ties dar buvo nekalta, ir labai išgyveno dėl to, kaip reikės tai pasakyti vaikinui, kai susipažins. Ji manė paprastai: jei nekalta, vadinasi, nebuvo progų ir niekas jos nenorėjo! Neva, ji tokia baisi ir negeidžiama, kad niekas jai neatėmė nekaltybės. Nors mėginau tuomet sakyti, jog tai jos kraitis, dovana, nepavyko - ji prarado nekaltybę sąmoningai ir saugiai (taip pati manė). Ilgą laiką susirašinėjo su kaliniu, pylėsi meilės laiškai, jai pagaliau leido su juo pasimatyti ir nekaltybę prarado... kalėjime. Štai tokia istorija. Nelabai tuo didžiavosi, tačiau jautėsi tvirtesnė, kai jau susipažino su „tikru" vaikinu.

2. Merginos nepasitikėjimas savimi persiduoda ir vyrui. Pasistenkite prisiminti, jog seksualumas priklauso ne nuo kojų ilgio ir krūtinės apimties. Seksualumas – tai energinis asmenybės potencialas. Jei vyrui rodysitės tik dailiomis, nugludintomis, pozomis, atidirbtomis prieš veidrodį, tai jis greitai pastebės jūsų nenatūralumą, vaidybą ir pastangas sukurti tai, ko iš tiesų neturite. Būsite kaip išgertas šampano butelis – kvapas kažkoks sklinda, tačiau nėra turinio.

3. Nusistovėjusi ramybė, sąstingis ir nenorėjimas (ar negebėjimas) stebinti veda kryptingai link to, kad seksualinės aistros jūsų miegamajame užges. Jei susitelkėte į jaukius namus, tvarkingus vaikus, pilną šaldytuvą, seksą dukart per savaitę misionieriaus poza, tai vyro tikrai netenkins. Kaip jau rašėme, jam reikia nuolatinių dirgiklių, iššūkių, jam norisi kažką nuveikti, užkariauti, kažko siekti. Sukurdama jaukią oazę ir pamiršdama laukinę moters prigimtį, energingą savo patiną paverčiate nuobodžiu. Pati nedegdama moters prigimtine liepsna, nesugebate uždegti ir vyro. Ta prasme, iš briedžio ar liūto odos pasigaminote puikų kilimą svetainei: akį džiugina, o naudos – jokios.

Todėl neužmikite ant laurų: gavau, mano, viskas ramu, taip dailiai ir laimingai gyvensim. O vyrui visai nereikia „ramiai", jam reikia „įdomiai". Jums – taip pat. Todėl būkite nenuspėjama – nei sau pačiai, nei savo vyrui.
Ryškiausios moterų savybės, atbaidančios vyrus

4. Jei bijote būti palyginta su kitomis moterimis (ar iki jūsų buvusiomis, ar aplinkui bešmėžuojančiomis), vis nerimaujate, kad kita geresnė, kad nežinote, už ką jus vyras pasirinko, tai išties griaunate savo laimės pamatą, o pirmiausia – savo asmenybę. Tas jausmas jus uždaro, gimdo nepasitikėjimą. Jūsų savivertė menksta, taigi manote, jog nesate verta savo vyro, negalite nieko jam gero pasiūlyti. Toks savęs žeminimas ir plakimas vyrui itin nepatinka. Jei partneris išmintingas, bandys jums padėti, tačiau rizika, kad pavargs, jei vis tokiais būdai mėginsite sulaukti jo meilės ir atsidavimo patvirtinimo.

5. Vyrus taip pat atbaido moteris su kaprizingos princesės sindromu. Paprastai tokia moteris yra nepasiruošusi rimtiems ir brandiems santykiams, kuriuose būtina ne tik gauti, bet ir duoti. Vyras visaip stengiasi patenkinti mylimosios poreikius, suteikti jai džiaugsmo. Tačiau tiek dėmesys, tiek dovanos ar siurprizai yra priimami kaip privalomoji programa – moteris net neįvertina suteikiamų gėrybių, mano, jog taip ir turi būti, kad toks vyro elgesys – savaime suprantamas. O ji pati nieko nenori duoti, tik gauti, be to, dažniausiai būna nepatenkinta, aikštinga bei kaprizinga, kelianti vis didesnius reikalavimus vien savo rūgtelėjusiu veideliu. Toks nedėkingumas vėliau ar anksčiau atstumia vyrą, jis pavargsta stengtis, nes mato, kad ir ką padarytų, moteriai neįtiks.

6. Nieko nėra atgrasiau už moterį, mėginančią pasirodyti viršesne už vyrą, prikišančią savo visažinystę ir intelektą. Protas – gerai, tačiau nenorėjimas pasirodyti kvaile, nuolatinis mėginimas vyrą pažeminti save iškeliant yra didelė yda. Išmintis yra gebėjimas pasinaudoti net ir protu. O kai jis iškeliamas primygtinai, kad nei vyro, nei jo draugų, nei savo draugių akivaizdoje neatrodytumėte „vištelė po padu", tai tokia užimta pozicija jus pačią „padeda į vietą". Tokia protinga, o tokia kvaila –štai ką galima apie tokią moterį pasakyti.

7. Nepasitikėjimas savimi gimdo menką savivertę, taip pat būseną, kai moteris neturi savo nuomonės. Jei ji tik ir laukia, kol vyras kažką nuspręs ar suorganizuos, ką ji gali pasiūlyti jam kaip lygiavertė partnerė? Bijojimas santykius sugriauti arba pasakyti savo nuomonę, kaip nevertą, moters žavesiui balų nesuteikia. Kad ir kokia netapati nuomonė būtų vyriškajai, geriau ją turėti negu neužimti jokios pozicijos. Kitaip galite tapti lengvu manipuliacijos įrankiu. O kas vertina žmogų, kuris neturi stuburo? Ilgainiui ir vyras nusigręš nuo jūsų.
Todėl nuolat skambinti draugėms, tartis su mama, vis abejoti savo sprendimais yra kelias link santykių griuvimo. Užnugaris ne visuomet bus šalia – mokykitės būti asmenybe su stuburu.

8. Nesavarankiškumas ir priklausomybė yra ne brandžios moters, o vaiko pozicija. Nebūtina mokėti viską - pakeisti automobilio ratą, sudaryti kelionės maršrutą ar apmokėti buto sąskaitas (patikėkite, yra moterų, to nesugebančių), tačiau bent pasirūpinti savimi ir savo aplinkiniais turėtų būti norma. Vyras gali pasitikėti moterimi, kai žino, jog jeigu jam kas nors atsitiks, ji nepražus ir galės pasirūpinti namais, vaikais. Nesavarankiška moterimi nėra kaip žavėtis, o juk vyras nori didžiuotis savo moterimi, kuri gali būti stipri, tačiau to nedemonstruoja kiekviename žingsnyje. Vadovavimas ir varinėjimas – jau perlenkta lazda. Valdinga moteris sukelia dar atgrasesnius jausmus vyrui.

Taigi, mokykimės, mielosios, nugalėti save, tobulinkimės, kad bendrauti ir kurti sveikus santykius būtų paprasčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)