Ingredientai
Bulvės (virtos)
4
vnt.
Kiaušinių tryniai
1
vnt.
Svogūnai
40
g
Krapai
10
g
Čili pipirai
5
g
Grietinė
20
g
Aliejus
10
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 1
Bulves galite įdaryti bet kokiais turimais grybais.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, kelmučius ir aitriąją papriką. Pagardinkite prieskoniais.
Virtas bulves sutrinkite iki košės, pridėkite krapų ir išmaišykite.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, ištepkite jį sviestu.
Bulvių košę padalykite į dvi dalis ir sukrėskite jas ant skardos. Iš bulvių košės suformuokite „lizdus“. Į duobes įkrėskite grietinės ir sudėkite su svogūnais kepintus grybus. Aptepkite lizdus plaktu kiaušinio tryniu ir apkepkite juos 200 laipsnių karščio orkaitėje 5 - 7 min.
Gatavą patiekalą papuoškite žalumynais, pomidorų skiltelėmis.
Atsiliepimai