Ingredientai
Džiovinti baravykai
15
g
Pievagrybiai
4
vnt.
Alyvuogių aliejus
5
šaukštai
Česnakai
2
skiltelės
Porai
1
vnt.
Čiobreliai
žiupsnelis
Sausas baltasis vynas
6
šaukštai
Makaronai
400
g
Parmezano sūris
40
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Petražolės
žiupsnelis
Porcijos: 4
100 g makaronų reikia litro vandens ir 10 g druskos. Dedame makaronus tik į verdantį vandenį, verdame ant silpnos ugnies, atvirame puode. Svarbu makaronų nepervirti, tinkamai išvirti jie turi būti šiek tiek kieti.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Džiovintus grybus 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Į keptuvę įpilkite tris šaukštus aliejaus ir apkepinkite česnaką bei svogūną. Vandenį nuo grybų supilkite į atskirą indą. Išmirkytus grybus smulkiai supjaustykite. Sudėkite juo į keptuvę, taip pat sudėkite šampinjonus, česnaką ir čiobrelius.
Kepkite, kol grybai gerai iškeps, po to supilkite vyną ir vandenį, kuriame mirko grybai. Sumažinkite ugnį ir palikite padažą troškintis.
Išvirkite makaronus, nusausinkite juos ir vėl sudėkite į puodą. Supilkite 2 šaukštus pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir didžiąją dalį parmezano sūrio. Viską gerai išmaišykite. Po to sumaišykite makaronus su padažu.
Patiekdami pabarstykite likusiu sūriu ir papuoškite petražolėmis.
Atsiliepimai