Ingredientai
Voveraitės
500
g
Vanduo
100
ml
Aliejus
2
šaukštai
Lauro lapai
2
vnt.
Gvazdikėliai
2
vnt.
Citrinų sultys
20
ml
Česnakai
2
skiltelės
Juodieji pipirai
5
vnt.
Actas
70
ml
Miško gėrybės - žiemai.
Gaminimo eiga
Gaminimas
Grybus nuvalykite ir kruopščiai perplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Užvirinkite, pridėkite druskos, supilkite citrinos sultis ir virkite ant silpnos ugnies 10 min.
Pasiruoškite marinatą. Į 100 ml vandens supilkite actą, pridėkite prieskonių. Virkite 3 min. Marinatą šiek tiek atvėsinkite ir perkoškite.
Voveraites išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite paruoštu marinatu. Užsukite dangtelius ir laikykite šaldytuve.
Atsiliepimai