Ingredientai

Miltai 1 stiklinė
Druska žiupsnelis
Sviestas stiklinė
Vanduo 3 šaukštai
Miltai 2 šaukštai
Muskatas žiupsnelis
Spanguolės 1 stiklinė
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, muskatą ir imbierą. Sudėkite nuluptas ir supjaustytas kriaušes bei spanguoles. Viską lengvai išmaišykite, kad uogos ir kriaušės apsiveltų miltais, cukrumi bei prieskoniais.

Dabar pasigaminkite tešlą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais – turėtumėte gauti rupius trupinius.

Virš miltų ir sviesto trupinių pašlakstykite du šaukštus šalto vandens. Pradėkite minkyti – jei reikia, galite įlieti dar kelis šaukštus šalto vandens. Iš tešlos suformuokite rutulį.

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą. Pasistenkite, kad tešla, ja išklojus kepimo formą, bent 1 centimetru dengtų ir jos kraštelius. Į tešla išklotą formą sudėkite kriaušių ir spanguolių įdarą. Iš dalies tešlos iškočiokite juostelių, kuriomis apklokite ant tešlos formoje sudėtą kriaušių ir spanguolių įdarą.

Pyrago viršų galite patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti ruduoju cukrumi. Pyragą kepkite 55-60 minučių. Prieš patiekiant bent 30 minučių leiskite kepiniui atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai