Ingredientai

Laimo vaisiai 2 vnt.
Porcijos: 4
Sevičė (Ceviche) – Lotynų Amerikos šalių patiekalas iš šviežios žuvies, marinuotos citrusinių vaisių sultyse. Kiekvienos šalies virtuvė šiam patiekalui suteikė savų variacijų. Peru jis valgomas su šaltų saldžiųjų bulvių gabaliukais ar kukurūzais, Ekvadore – su kukurūzų spragėsiais, bulvių traškučiais, riešutais ir milžiniškomis kukurūzų burbuolėmis. Meksikoje sevičę deda ant kvietinių paplotėlių.

Gaminimo eiga

Žuvį nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Iš laimų ir 1 apelsino išspauskite sultis. Likusius apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užpilkite sultimis lašišos gabaliukus. Uždenkite indą ir palaikykite 3 val.

Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais. Kalendrą nuplaukite, išdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.

Papriką, svogūnus, apelsinų minkštimą ir kalendrą sumaišykite su marinuota žuvimi, pagal skonį pasūdykite ir palaikykite šaldytuve dar 1 val. Citrusinių vaisių rūgštis šviežią žuvį paverčia visiškai tinkama valgyti. Tačiau tik labai šviežią!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai