Ingredientai

Medus 1 stiklinė
Cukrus stiklinė
Sviestas 2 šaukštai
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Druska šaukštelis
Sviestas 3 šaukštai
Medus 3 šaukštai
Riešutai 1 stiklinė
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Paruoškite įdarą: dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, tuomet sumaišykite juos su medumi, baltuoju ir ruduoju cukrumi, ištirpintu sviestu, vanile ir druska. Įmaišykite paskrudintus riešutus ir smulkiai supjaustytus irisų gabalėlius.

Kepimo formą išklokite tešla, apipjaustykite kraštelius. Suverskite įdarą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 min.

Paruoškite medaus-riešutų masę: į puodą sudėkite rudąjį cukrų, sviestą ir medų. Nuolat maišydami užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir neuždengę pakaitinkite dar 2 min. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite paskrudintus riešutus.

Pyrago viršų apliekite riešutų-medaus mase, pakepkite dar 10 min. Ištraukite iš orkaitės, leiskite atvėsti ir dar 2 val palaikykite šaldytuve.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai