Porcijos: 16
Traškus šokoladinis pagrindas su kreminio riešutų sviesto įdaru, gausiai aplietas šokoladiniu glaistu. Norėdami suteikti pyragui paprasto, bet gražaus užbaigtumo, užbarstykite ant jo skaldytų riešutų.

Gaminimo eiga

Pagrindui: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite trupintus vaflinius sausainius ir 3 šaukštus cukraus. Supilkite tirpintą sviestą. Viską išmaišykite ir šia mase išklokite kepimo formos, turinčios išimamą dugną, apačią. Kepkite 10 min. arba kol pagrindas sukietės. Ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Įdarui: vidutinio dydžio keptuvėje sumaišykite grietinėlę, miltus ir druską. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol masė užvirs.

Mažame inde išplakite kiaušinių trynius su trečdaliu stiklinės cukraus. Pamažu įmaišykite grietinėlės ir miltų mišinį į kiaušinio trynių masę. Supilkite mišinį su kiaušinių tryniais atgal į keptuvę.

Maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol masė sutirštės ir pradės burbuliuoti. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite riešutų sviestą ir vanilinį cukrų. Supilkite įdarą ant torto pagrindo, išlyginkite paviršių. Uždenkite ir 3 val. laikykite šaltai.

Glaistui: mažoje keptuvėje sumaišykite šokoladą ir 5 šaukštus sviesto. Kaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite kukurūzų sirupą. 10 min. vėsinkite.

Supilkite glaistą ant įdaro. Pakraipykite formą, kad glaistas tolygiai pasiskirstytų ant pyrago. Uždenkite ir palikite sustingti nuo 1 iki 24 val.

Prieš patiekdami 10 min. palaikykite pyragą kambario temperatūroje. Plonu, aštriu peiliu atskirkite pyragą nuo kepimo formos šonų ir juos nuimkite. Supjaustykite pyragą į 16 gabaliukų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai