Ingredientai
Vištienos krūtinėlių filė
450
g
Aliejus
1
šaukštas
Salierų stiebai
2
vnt.
Vynuogės be kauliukų
0.5
stiklinės
Vištienos sultinys
50
ml
Citrinų sultys
2
šaukštai
Česnakai
1
skiltelė
Graikiniai riešutai
0.5
stiklinės
Įvairios lapinės salotos
2
saujos
Druska
pagal skonį
pipir
pagal skonį
Pita
3
vnt.
Porcijos: 4
Vištiena pagardintos klasikinės Valdorfo salotos.
Gaminimo eiga
Vištieną apšlakstykite aliejumi, pasūdykite ir kepkite orkaitėje iš abiejų pusių po 15 min. Paprikas šalia kepkite 10 min. Palikite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite salierus, vynuoges perpjaukite perpus, sudėkite į didelę, gilią lėkštę.
Užpilui paprikas nulupkite, sudėkite į trintuvo indą keptas paprikas, supilkite sultinį, citrinos sultis, suberkite česnaką ir sutrinkite. Kavamale sumalkite riešutus, palikite stambesnius gabalėlius, nesumalkite iki miltų.
Vištieną supjaustykite, sumaišykite su salierais, vynuogėmis ir salotų užpilu. Patiekite su salotomis ir pita.
Atsiliepimai