Ingredientai

Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Cukrus 6 šaukštai
Tirpi kava 0.5 šaukštelio
Porcijos: 8
Gardūs keksiukai šaltiems žiemos vakarams.

Gaminimo eiga

Sulaužykite gabaliukais šokoladą, sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite ant mažos kaitros nuolat maišydami.

Du kiaušinius, 3 trynius, cukrų ir cukraus pudrą gerai išplakite. Sumaišykite kiaušinius ir šokoladą, suberkite miltus, druską, išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į sviestu išteptas formeles, pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 7 – 10 minučių. Iš išorės keksiukai turi apskrusti, o jų vidurys turi likti minkštas.

Kol keksiukai keps, pagaminkite kremą. Grietinėlę išplakite, suberkite cukrų, tirpią kavą, dar kartą išplakite.

Keksiukus išimkite iš formelių, sudėkite į vazą. Patiekite juos karštus su šaltu kremu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai