Ingredientai
Sviestas
100
g
Juodasis šokoladas
200
g
Cukrus
50
g
Kiaušiniai
5
vnt.
Miltai
60
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Cukraus pudra
50
g
Grietinėlė (riebi)
60
g
Cukrus
6
šaukštai
Tirpi kava
0.5
šaukštelio
Porcijos: 8
Gardūs keksiukai šaltiems žiemos vakarams.
Gaminimo eiga
Sulaužykite gabaliukais šokoladą, sviestą supjaustykite kubeliais ir ištirpinkite ant mažos kaitros nuolat maišydami.
Du kiaušinius, 3 trynius, cukrų ir cukraus pudrą gerai išplakite. Sumaišykite kiaušinius ir šokoladą, suberkite miltus, druską, išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į sviestu išteptas formeles, pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę 7 – 10 minučių. Iš išorės keksiukai turi apskrusti, o jų vidurys turi likti minkštas.
Kol keksiukai keps, pagaminkite kremą. Grietinėlę išplakite, suberkite cukrų, tirpią kavą, dar kartą išplakite.
Keksiukus išimkite iš formelių, sudėkite į vazą. Patiekite juos karštus su šaltu kremu.
Atsiliepimai