Ingredientai
Sviestas
50
g
Cukrus
1
šaukštas
Citrininis likeris
1.5
šaukšto
Varškė (riebi)
500
g
Maskarponės sūris
250
g
Cukrus
50
g
Medus
3
šaukštai
Kiaušiniai
3
vnt.
Citrinos žievelė
1
vnt.
Citrinų sultys
50
ml
Porcijos: 8
Nesunkiai pagaminamas desertas visai šeimai.
Gaminimo eiga
Sausainius sutrupinkite, išmaišykite su lydytu sviestu, cukrumi ir likeriu. Sudėkite šią masę į formos su nuimamais kraštais dugną, suspauskite ir pastatykite pusei valandos į šaldytuvą.
Varškę ir maskarponę išplakite su cukrumi, 2 šaukštais medaus, tarkuota cirtinos žievele ir sultimis. Plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Perpilkite varškės ir sūrio masę į formą ant sausainių pagrindo, tuomet kepkite pyragą apie valandą, dar valandai palikite, kad atvėstų.
Atsiliepimai