Ingredientai
Miltai
3
stiklinės
Grikių miltai
1
stiklinė
Grietinė
2
stiklinės
Pienas
1
stiklinė
Vanduo
1
stiklinė
Kiaušiniai (baltymai)
5
vnt.
Sviestas
50
g
Mielės
30
g
Cukrus
1
šaukštelis
Druska
1
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Mielas ištirpinkite šiltame vandens ir pieno mišinyje, suberkite grikių miltus, išmaišykite ir pastatykite šiltoje vietoje.
Grietinę sumaišykite su kvietiniais miltais, užmaišykite skystoką tešlą. Supilkite išplaktus baltymus, ištirpintą sviestą, suberkite druską, cukrų, išmaišykite.
Tešlą su mielėmis sumaišykite su kita tešla ir vėl pastatykite į šiltą vietą. Kai pakils, kepkite blynus aliejuje.
Atsiliepimai