Ingredientai
Rūkyta lašiša (filė)
100
g
Lapinės salotos
2
saujos
Pipirnės
sauja
Svogūnų laiškai
sauja
Petražolės
sauja
Krapai
sauja
Krienai
2
šaukštai
Greipfrutų sultys
150
ml
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuskabykite pipirnių, petražolių lapelius, krapų šakeles nuo stiebų, suberkite į šaltą vandenį. Stiebelius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su krienais.
Šia mase ištepkite žuvų juosteles, susukite į ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku. Uždenkite dubenį su žuvies ritinėliais ir 45 minutėms įdėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite greipfruto sultis su nedideliu kiekiu aliejaus. Žalumynus nusausinkite, visus sumaišykite. Išdėliokite žuvų ritinėlius negilioje lėkštėje, apšlakstykite užpilu, apibarstykite žalumynais ir pipirais.
Atsiliepimai