Ingredientai
Saldžiosios paprikos
6
vnt.
Jautiena (rūkyta arba vytinta)
24
riekelės
Ananasai
vnt.
Krapai
sauja
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 6
Gardus užkandis.
Gaminimo eiga
Paprikas ištepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 min. Išimkite paprikas į dubenį, uždenkite ir palikite 10 min. pastovėti.
Iš atvėsusių paprikų išpjaukite sėkleles. Kiekvieną papriką perpjaukite į keturias dalis. Krapus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su paprikomis. Palikite 10 – 20 min.
Jei iš paprikų išsiskyrė nemažai skysčio, sudėkite jas į kiaurasamtį, tegu skystis nuvarva.
Nupjaukite ananaso žievelę, išpjaukite viduriuką. Paskui supjaustykite šiaudeliais ir 1 – 2 min. pakepkite keptuvėje be aliejaus ant kaitrios liepsnos.
Paprikos skiltelę dėkite ant jautienos griežinėlio, per vidurį uždėkite ananaso šiaudelį, susukite į suktinuką ir persmeikite mediniu dantų krapštuku.
Atsiliepimai