Ingredientai

Miltai 1 šaukštas
Pienas 3 šaukštai
Sausos mielės 1 šaukštelis
Cukrus žiupsnelis
Pienas stiklinė
Cukrus 2 šaukštai
Migdolų miltai 3 šaukštai
Porcijos: 8
Graikai velykinį kepinį valgo sekmadieniais. Tradiciškai tai yra supinta bandelė, kuri yra ne tik vienas pagrindinių velykinių gardėsių, bet ir susuktas ratu „indas“ margučiams sudėti.

Gaminimo eiga

Nedideliame indelyje raugui sumaišykite 1 šaukštą miltų su 3 šaukštais šilto pieno, pridėkite šaukštelį sausų mielių ir žiupsnelį smulkaus cukraus. Valandai palikite šiltoje vietoje. Dideliame inde sumaišykite pusę stiklinės šilto pieno, 2 šaukštus cukraus, 1 kiaušinį ir 50 g lydyto sviesto. Suberkite 3 šaukštus migdolų miltų ir vanilės – pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, supilkite raugą ir užminkykite elastingą tešlą. Padarykite rutulį, pridenkite rankšluosčiu ir šiltoje vietoje palaikykite, kol iškils.

Padalinkite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į „dešrą“ ir iš abiejų supinkite kasą. Uždenkite rankšluosčiu ir dar palikite pusvalandžiui. Po to sutepkite pynės viršų kiaušinio tryniu, apibarstykite skaldytais migdolais ir iki 200 įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 30 min.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai