„Knicks“ atstovai šią savaitę lankėsi Orange County mieste Kalifornijoje, kur 217 cm ūgio milžinas iš Lietuvos treniruojasi jau antrą mėnesį.

JAV žiniasklaida praneša, kad O. Galdikas jau anksčiau buvo atsidūręs „Knicks“ skautų radare, tačiau Niujorko klubą ypač sudomino šią vasarą, kai priaugo beveik 10 kg raumenų.

„Jeigu vidurio puolėjai iš Lietuvos turėtų reitingą, tai Ovidijus būtų trečias jame. Kiti du iš šios mažytės Baltijos šalies jau yra NBA lygoje“, – rašo svetainė prlog.org, turėdama omenyje Joną Valančiūną ir Donatą Motiejūną.

„Knicks“ klubas mano radęs nenušlifuotą deimantą, kuris gali sužibėti ateityje“, – priduriama pranešime.

Viena iš kito sezono NBA favoričių laikoma „Knicks“ ekipa šiuo metu turi 14 krepšininkų su sutartimis, o O. Galdikas į paskutinę vietą, anot pranešimų, pretenduoja kartu su rezultatyviausiu praėjusio sezono Eurolygos krepšininku Bobby Brownu, Seanu May, D. J. White‘u ir Lesteriu Hudsonu.

Praėjusį sezoną O. Galdikas rinko po 5,8 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio LKL lygoje. BBL krepšininko statistika buvo kiek geresnė – 8,3 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 1,2 bloko.