Ingredientai

Bazilikai 1 sauja
Žirneliai (svieži arba šaldyti) 500 g
Bulvės 1 vnt.
Grietinėlė 0.5 stiklinės
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Bazilikus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pamirkti. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Sultinį užvirinkite, suberkite į jį kepintus svogūnus.

2. Bulvę nuskuskite, supjaustykite mažais kubeliais, suverkite į verdantį sultinį ir virkite, kol išvirs.

3. Žirnelius suberkite į sriubą, kai užvirs, pavirkite dar 5 min., paskui nukelkite puodą nuo viryklės.

4. Bazilikus išimkite iš vandens, nusausinkite, nuskabykite kietus stiebus. Lapelius ir plonus stiebelius smulkiai supjaustykite.

5. Dalį daržovių iš sriubos išimkite, kartu su bazilikais sutrinkite trintuvu.

6. Daržovių piurė supilkite į puodą, užkaiskite ir supilkite grietinėlę. Pagal skonį įberkite į sriubą druskos, juodųjų pipirų. Sriubą išmaišykite, pakaitinkite, tik nebeužvirinkite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai