Ingredientai
Kiaušiniai
1
vnt.
Jogurtas
450
g
Sviestas
2
šaukštai
Miltai
2
šaukštai
Mėtos (džiovintos)
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Ryžiai
1
stiklinė
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Ryžius užpilkite 3 stiklinėmis šalto vandens, kai užvirs, įberkite druskos, sumažinkite liepsną ir virkite 20 – 25 min.
Kiaušinį išplakite, paskui plakdami supilkite jogurtą, stiklinę vandens, suberkite miltus. Į mišinį įpilkite šiek tiek ryžių nuoviro, išmaišykite galiausiai sudėkite ryžius su puse nuoviro ir išmaišykite.
Masę iš dubens supilkite į puodą su ryžiais. Kai užvirs, iš karto nukaiskite. Įpilkite aliejaus, suberkite mėtas, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite puodą ir palikite pastovėti 5 min. Patiekite su žalumynais ir paplotėliais.
Atsiliepimai