Gaminimo eiga

Citrinos žievelę sutarkuokite. Sviestą supjaustykite kubeliais.
Sumaišykite miltus, sviestą, citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos, kol masė virs trupiniais. Suberkite cukrų.

Tuomet maišykite tešlą maišytuvu, įjungę minkymo režimą. Įmuškite kiaušinį, įdėkite papildomą trynį ir minkykite toliau. Suformuokite iš tešlos rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pabarstykite miltais stalą ir iš tešlos iškočiokite maždaug 24 cm skersmens apskritimo formos pagrindą. Perkelkite iškočiotą tešlą į kepimo formą, rankomis suformuokite kraštelį ir prispauskite jį prie kepimo formos šonų.

Užklokite tešlą kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite pupelių.

Kepkite pyrago pagrindą 15 min. Tuomet nuklokite popierių su pupelėmis ir kepkite dar 8 – 10 min., kol pagrindas taps auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 laipsnių karščio.

Gamindami įdarą, puode užvirinkite grietinėlę. Atskirame inde išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, supilkite į grietinėlę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Perkoškite skystą kremą per sietelį į kitą dubenį.

Supilkite kremą ant iškepto pagrindo, apibarstykite maltu muskato riešutu.

Kiškite pyragą į orkaitę ir kepkite dar 45 – 50 min., kol kremas sutirštės.

Gatavą pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai