Ingredientai
Vištienos krūtinėlių filė
4
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Svogūnai
1
vnt.
Pievagrybiai
250
g
Konservuoti pomidorai
800
g
Raudonėliai (džiovinti)
žiupsnelis
Lauro lapai
1
vnt.
Vištienos sultinys
150
ml
Gražgarstės (šviežios)
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Į gilią keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepkite nuplautas vištienos krūtinėles – apie 3 min. iš kiekvienos pusės. Sudėkite krūtinėles į lėkštę.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Grybus nuvalykite, supjaustykite per pusę.
Į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų ir ant vidutinės ugnies 8 min. pakepinkite svogūnus bei grybus. Sudėkite konservuotus pomidorus, įmeskite lauro lapą, suberkite raudonėlius, supilkite vištienos sultinį.
Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir užvirinkite padažą. Troškinkite 15 min. ar šiek tiek ilgiau, kol sutirštės padažas ir iškeps vištiena.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies, ištraukite lauro lapą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Papuoškite patiekalą gražgarstėmis.
Atsiliepimai